이것저것잡다

기본 토마토 소스 만들기

델리맨 2008. 5. 7. 08:44
우리 회사 직원중 유럽에 다녀온 직원이 있는데 그직원은 주말에 종종 가족들에게 스파케티를 해준다고 하더군..
놀라운 것은 토마토 소스도 직접 만든다고 하니...ㅎㅎ
내가 질수 없지..
Basic Tomato Sauce
Makes 2 cups, enough for 4 modest portions

2 tablespoons 올리브 오일
1 중간 크기 양파 다진것
마늘 4알 다진것.
780g 정도의 토마토 잘게 썰거나 토마토 캔 이용.
매운걸 좋아한다면 1/4 티스픈 고추가루.
1 tablespoon 레몬을 갈은것.
1/4 cup 파슬리와 베이즐 그리고 후추.

Spaghetti를 삶고 그위에 파슬리가루와 파마산을 갈아서 뿌림.

In a large saucepan (there is a thought that cooking tomatoes in a cast-iron pan destroys the finish - although I have never found this to be the case and it may even add extra iron to your sauce), heat the olive oil over medium heat. Add the onion and cook until soft and light golden brown, about 7 minutes. Add the garlic and cook another minute. Add the tomatoes and their juices and bring to a boil, stirring frequently. Lower the heat and simmer the tomatoes for about 20 minutes, taking some time to smash the tomato pieces so the sauce is more pulpy than chunky. Stir in the chopped parsley. Check for flavor and season appropriately with salt and pepper.

Sauce will keep one week, in a tightly sealed container in the refrigerator.

When ready to serve, add the cooked pasta to the saucepan and stir over very low heat for a few moments, so that the pasta absorbs the sauce. Garnish with a few springs of parsley or basil leaves and a small handful of grated Parmesan.


암튼...
내가 음식을 만들때 주로 생각하는것.
뜨겁고 정성이 들어가면 다 맛있음. ^ -^v
대강 이렇게 만드는걸 알았으니
자신만의 own 레서피로 만들면 될거 같다.